Đoković: Izuzetno mi je žao zbog svakog slučaja zaraze, ideja je bila da pomognemo

Srbijanski teniser Novak Đoković objavio je da je pozitivan na korona virus, a odmah nakon toga saopćeno je i da su otkazani mečevi Adria Toura koji su trebali biti odigrani u Sarajevu i Banjaluci. Osim Đokovića, na korona virus je pozitivna i njegova supruga Jelena.

„Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi“, objasnio je Đoković.

Ističe kako su turnir organizovali u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje.

„Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave ljekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati.Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za pet dana“, dodao je Novak.

Kako se navodi u saopštenju, Đoković ne osjeća nikakve simptome.

Testiranjem u Zadru je utvrđeno da je pozitivan i Borna Ćorić, kao i Novakov kondicioni trener Marko Paniki, dok su Marin Čilić, Aleksander Zverev i Andrej Rubljov negativni. U ponedjeljak je potvrđeno da je zaražen i Viktor Troicki.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password