DANAŠNJE IZDANJE ŠPANSKE MARKE IZGLEDA OVAKO: Radomire, volimo te!

Najtiražniji španski sportski list “Marka” odao je svojevrsnu počast preminulom fudbalskom stručnjaku Radomiru Antiću.

Španska “Marka” je Srbina postavila na naslovnoj strani uz riječi “Radomire, volimo te”.

Dnevni sportski list ne samo da je na naslovnoj strani obavijestio čitaoce da je slavni Mister preminuo u 71. godini, već je to uradio na veličanstven način.

Погледај слику на Твитеру

A otkud baš ove riječi na naslovnoj strani.

Odgovor se krije u saopštenju kluba koji je Antić lansirao u sam vrh španskog fudbala.

Saopštenje Atletika vam prenosimo u celosti:

“Radomir Antić je došao u naš klub 1995. i postao jedan od glavnih stubova istorijske duple krune. Njegov dobar rad na klupi crveno-bijelih nije ga učinio samo jednim od najprestižnijih trenera (a trenutno je četvrti u našoj istoriji po broju mečeva koje je vodio – 189), već je donijelo i neprevaziđenu ljubav publike koja mu je pjevala “Radomir, te quiero” (“Radomire, volim te”) svaki put kada je naš tim igrao kod kuće…

Atletiko je ostao upamćen po toj sezoni u kojoj je igrao čvrsto a brzo, sa mnogo kontranapada u kojima je Antić instistirao da je prvi dodir s loptom ključan za ishod. Njegovih uobičajenih 11 bili su Molina – Heli, Solozabal, Santi, toni – Viskaino, Pantić, Simeone, Kaminero – Kiko i Penev. Sa Milinkom Pantićem kao izvođačem svih prekida i odličnim rešenjima za skok-igru, bila su to naša najuobojitija oružja.

Dokaz za to je da smo više od polovine golova dali upravo na taj način. Pritom, one brze kontre, kvalitet ljudi u veznom redu i golgeterske sposobnosti ekipe učinili su Atletiko senzacijom šampionata, u kome je ostvario 12 mečeva u nizu bez poraza, dao 75 golova, a primio smo 32. Penev je bio najbolji strelac (16), Simeone je dao 12, Kiko 11, a Pantić 10. Samo oni su dali više golova nego 11 vrhunskih timova kada se svodio račun na kraju sezone. Vrhunac je bio trofej Kupa kralja, kada je pobjeđena Barselona Johana Krojfa, sa zvezdama kao što su Gvardiola, Figo i Bakero, a trijumf je na La Romaredi donio gol Pantića.