Dačić u Nikoziji: Kipar nikada neće priznati Kosovo

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i šef kiparske diplomatije Nikos Hristodulidis danas su u Nikoziji razgovarali o bilateralnim odnosima dvije zemlje, produžetku saradnje u međunarodnim organizacijama i forumima, kao i o saradnji dva ministarstva spoljnih poslova i evropskim integracijama Srbije.

Današnji je sastanak, inače, nastavak dogovara postignutih tokom posljednjeg susreta u Beogradu 10. maja, kada je u sklopu zvanične posjete Predsjednika Nikosa Anastasijadisa dogovoreno održavanje redovnih konsultacija dva ministra.

Dačić je informisao kiparskog kolegu o dijalogu Beograda i Prištine, dok je ministar Hristodulidis srpskog šefa diplomatije obavijestio o aktuelnoj situaciji u vezi sa kiparskim problemom.

Dvojica ministara su razmatrala potrebu organizovanja saradnje kiparske i srpske dijaspore, kao i pripremu za održavanje naredne zajedničke sjednice dvije Vlade.

Ministar Hristodulidis je ponovio da Kipar nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, dok je Dačić ponovio bezuslovnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Kipar.

Tanjug/Telegraf.rs

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password