DA LI ĆE ŠAROVIĆ ZAMIJENITI ZVIZDIĆA? Zvizdić: Ne bih kalkulisao

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je da „ne treba unaprijed kalkulisati“ o tome da li će podnijeti ostavku na mjesto predsjedavajućeg kada u avgustu bude trebalo da preuzme mjesto predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
„Što bih ja to objašnjavao kada ne znamo šta će biti do tog perioda? Možda se vlast formira u narednih sedam dana. Pustimo vrijeme da prođe i stranke da pokušaju napraviti dogovor, nemojmo unaprijed kalkulisati“, izjavio je Zvizdić novinarima u Mostaru. 

Na pitanje da li će podnijeti ostavku, jer Ustav BiH ne dopušta da ista osoba bude predsjedavajući Savjeta ministara i predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH i da li će ga na čelu Savjeta ministara zamijeniti Mirko Šarović, Zvizdić je upitao koji član Ustava to precizira. 

„Možete li mi pročitati član Ustava koji to kaže“, rekao je Zvizdić. 

Rotacija u Predstavničkom domu parlamenta BiH je u avgustu kada bi sadašnju predsjedavajući Borjanu Krišto trebao zamijeniti Zvizdić.

Mediji u posljednje vrijeme navode kako postoji navodni plan SDA i SDS-a da se Savjet ministara zadrži još četiri godine u tehničkom mandatu, te da da na čelo Savjeta ministara dođe Mirko Šarović.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password