Cvijanović: Zajedništvo Srbije i Srpske garancija da se stradanje neće ponoviti

BAČKA PALANKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je obilježavanjem Dana sjećanja na ubijene i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji „Oluja“ u Bačkoj Palanci poslata poruka zajedništva Srbije i Srpske da neće dozvoliti da se takav pogrom ikada više desi.

„Poslali smo poruku da takve stvari više nikada ne smiju da se dese. Garancija za to su jaka Srbija i Republika Srpska i zajedništvo koje pokazujemo“, rekla je Cvijanovićeva za RTRS.

Ona je rekla da Srbi treba da vjeruju u snagu Republike Srpske i Srbije, koje treba da vode računa o svim prognanim i porodicama žrtava.

„Svi oni imaju svoju kuću – Srbiju i Republiku Srpsku“, rekla je Cvijanovićeva i dodala da velika tragedija za Srbe, kao ona koja se dogodila 1995. u „Oluji“, nikada više ne smije da se dogodi.

Cvijanovićeva je podsjetila da Srbija i Srpska zajedno obilježavaju važne istorijske događaje na inicijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsjednik Vlade Republike Srpske prisustvovala je sinoć u Bačkoj Palanci centralnoj manifestaciji obilježavanja Dana sjećanja na ubijene i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji „Oluja“, 4. avgusta 1995. godine.

Manifestacija, kojom su Srbija i Republika Srpska zajednički obilježile 23 godine od zločinačke akcije hrvatske vojske i policije, održana je na stadionu Sportsko rekreativnog centra „Tikvara“ u Bačkoj Palanci.

Srna

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password