ČUDO NA SVETOJ GORI: NIJEMI MLADIĆ PROGOVORIO PRED IKONOM BOGORODICE!

Majko Bogorodice, daj mi zdravlje – bile su prve rIJeči 18-godišnjeg nijemog dečka iz Strumice, na jugu Makedonije, izgovorene ispred ikonom Bogorodice u manastiru Dohiari na Svetoj Gori.

Pozivajući se na stranicu “Svetogorska sećanja”, mediji u Grčkoj i Makedoniji prenose svjedočenje jednog monaha koji je bio prisutan u manastiru gdje se početkom ovog mjeseca desilo čudo.

On je ispričao da je mladić iz Strumice prije desetak dana sa svojom porodicom došao na Svetu Goru da se pokloni i pomoli pred čudotovrnom ikonom Bogorodice nazvane Gorgoepikos. Ili, u prevodu: Bogorodica koja brzo uslišava i rješava probleme vjernika koji joj se pomole.

– Kada je mladić stigao u manastir i našao se pred ikonom Bogorodice, iako nikada u životu nije progovarao, odjednom je na njegovom maternjem jeziku uzviknuo: “Majko Bogorodice, daj mi zdravlje” – piše portal specijalizovan za crkvene vijesti.

Kada su to čuli, svi su zanijemili od čuda. Molitva je nastavljena, a čim je završena, mladić iz Strumice se obratio prisutnima, koji su se molili zajedno sa njim, i rekao: “Hvala vam, već se osjećam veoma dobro”. Da se zaista radi o istinitom događaju i pravom čudu, za skopsku televiziju Kanal 5 su potvrdili sveštenici iz jednog pravoslavnog hrama u Strumici.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password