Crna Gora – skriveni biser Jadrana

  • Crna Gora – skriveni biser Jadrana
  • Crna Gora – skriveni biser Jadrana
  • Crna Gora – skriveni biser Jadrana
  • Crna Gora – skriveni biser Jadrana
  • Crna Gora – skriveni biser Jadrana

Prema istraživanju Svjetskog savjeta za putovanja i turizam (WTTC), Crna Gora je među najbrže rastućim turističkim destinacijama u svijetu. O čarima Crne Gore pisali su i mediji s drugih krajeva svijeta navodivši tako da je Crna Gora idealna destinacija za odmor na moru, aktivni odmor u prirodi i nacionalnim parkovima, te da je idealna destinacija za “drugi dom”, odnosno idealno mjesto za kupovinu nekretnine.

More, planine, jezera, rijeke samo su dio raznovrsne ponude Crne Gore koju na najbolji način nadopunjavaju brojni festivali i koncerti regionalnih, ali i stranih muzičkih zvijezda. Pored popularnih muzičkih manifestacija također se izdvajaju i kulturne poput Montenegro film festivala u Herceg Novom, Purgatorja u Tivtu, te Grad Teatar u Budvi.

Budva – Neprikosnoveni centar zabavnih događaja u Crnoj Gori. Predivne plaže, dobra gastronomska ponuda, brojne manifestacije su samo dio onoga što privlači veliki broj turista da posjete ovaj grad. Preporuka turistima za ovu godinu jeste posjeta zaleđa Budve, uživanje u šetnji “Jegorovim putem” koji spaja morsku obalu i vrh Čelobrda, posjeta Aqua parka, te rekonstruisanog antičkog mozaika u crkvi “Santa Maria in Punta”.

Bar – Savršen spoj prirode na dvije čarobne obale Jadranskog mora i Skadarskog jezera. Osim sunca i mora, Bar je poznat i po maslinama, maslinovom ulju, crmničkom vrancu te stablu starom 2242 godine koje se smatra jednim od 3 najstarija u Europi.

Ulcinj – Mjesto posebne ljepote i mističnosti. Uske i živopisne ulice Starog grada okružuju stoljećima stare građevine sa elementima baroknog i renesansnog stila. Kula i dvori Balšića, palata Venecija, Pijaca robova, kao i mnogi sakralni objekti, samo su dio onoga što ovdje vrijedi obići. Najpoznatija plaža na ulcinjskoj rivijeri je kilometrima duga i sitnim pijeskom prekrivena Velika plaža. Boravak na njoj je poseban doživljaj tokom cijelog dana, a posebno u suton tokom magične igre svjetla i boja.

Tivat – Omiljeno odredište kako domaćih tako i inostranih turista. Tivat je postao prepoznatljiv brend i za brojne najluksuznije brodove i jahte jer se u njemu nalazi najluksuznija marina na Jadranu, odnosno “crnogorsko primorsko čudo” koje se zove Porto Montenegro.

Kotor – Draž i magiju Kotora čine zamršeni spletovi uskih, krivudavih uličica i nepravilnih trgova. Zbog autentičnosti i kulturno-istorijskih vrijednosti, Kotor se nalazi i na  UNESCO-voj listi kao dio svjetske kulturne baštine. Preporuka turistima koji posjete magični Kotor jeste obilazak malog baroknog gradića s predivnim palatama, Perast, Rimske mozaike u Risnu, kao i mjesto Lipci poznato po praistorijskim crtežima jelana na stijeni.

Herceg Novi – Grad stepenica, mimoza i morskog plavetnila. Herceg Novi je savršeno mjesto za odmor uz knjigu, film, slike i muziku. Pored dobro poznatih tvrđava i stepenica, ovaj grad se izdvaja i izletištima za ljubitelje aktivnog odmora na planini Orjenu gdje se nalazi veliki broj obilježenih staza.

Cijene smještaja

Cijene smještajnih kapaciteta u Crnoj Gori pristupačne su i odgovaraju različitim platežnim mogućnostima. Cijene su ostale na prošlogodišnjem nivou što znači da se cijene privatnog smještaja kreću od 6 eura, u hotelima sa 2* i 3* od 15 eura, a u hotelima sa 4* od 30 eura na bazi noćenja s doručkom.

Cijene prevoza

Autobus Budva – Sarajevo prolazi i kroz gradove: Cetinje, Podgorica, Nikšić, Trebinje, Bileća, Gacko, Nevesinje, Mostar, Jablanica, Foča, zavisno od rute linije. Cijena povratne karte se kreće od 32€ do 39€ zavisno od prevoznika.

Autobus Budva – Banja Luka prolazi, između ostaloga, i kroz gradove: Tivat, Kotor, Herceg Novi, Trebinje, Dubrovnik, Metković, Široki Brijeg, Mostar, Bugojno, Jajce, zavisno od rute linije. Cijena povratne karte u zavisnosti od prevoznika se kreće od 42€ do 78€.

Posjeta novinara Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa partnerima, u cilju promocije ovogodišnje ljetne turističke sezone organizovala je studijsku posjetu predstavnika elektronskih i štampanih medija iz Bosne i Hercegovine.

Posjeta medija iz BiH početak je regionalne kampanje koju će NTO CG zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom u narednom periodu realizovati na tržištu regiona.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password