ČOVIĆ OBJASNIO: “Izetbegović je tražio da ima grupne predstavnike SDA kada budemo pregovarali oko resora, čekaćemo taj novi termin…“

Lider HDZ-a Dragan  Čović, nakon sastanka sa Bakirom Izetbegovićem i Miloradom Dodikom,  je kazao kako imaju usaglašenu izjavu o principima na kojima bi trebalo da fukcioniše vlast na nivou BiH.

“Sada bismo trebali tražiti drugi korak, jer je Izetbegović tražio da ima grupne predstavnike SDA kada budemo pregovarali oko resora. Čekaćemo taj novi termin kada će se okupiti predstavnici SDA da možemo razgovarati o resorima“, kazao je Čović.

Kako je rekao, u izjavi piše sve što treba da se radi u skladu sa Ustavom i zakonima. “Ništa posebno nema u njoj do nabrajanja šta bi to trebalo u načelima raditi u skladu sa Ustavom i zakonima „, dodao je on. Precizirao je da je 11 tačaka definisano u preambuli, počev od Izbornog zakona, integracijskih procesa, zakona…’
„Mislim da izjavu čak nećemo ni potpisati. Usaglasili smo i to je to“ , rekao je Čović. On je kazao kako na sastanku nije bilo riječi o resorima, „prije svega jer je Izetbegović tražio da ima svoju delegaciju, a ne da on sam pregovara o resorima“.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password