Čavić najavio nastavak smjena u „Elektrokrajini“

Vršilac dužnosti direktora „Elektrokrajine“ Dragan Čavić najavio je nastavak smjena i promjena u ovom preduzeću.

Čavić je rekao da u „Elektrokrajini“ ima viška administracije, a manjka inženjera, elektrotehničara i drugih koji učestvuju u proizvodnji i od kojih preduzeće živi. 

„Želimo da riješimo probleme preduzeća, a pozitivne promjene i bolji rezultati se ne mogu desiti bez promjena ljudi“, rekao je Čavić novinarima u Banjaluci. 

Prema njegovim riječima, radnici moraju biti vrednovani, a njihove plate su potcijenjene u odnosu na administraciju. 

„Oni koji rade moraju biti nagrađeni“, rekao je Čavić. 

On je napomenuo da su dosadašnje kadrovske promjene u Banjaluci u martu dovele do smanjenja efekta gubitaka na elektro-mreži za čak 30 odsto u odnosu na februar, te da se neće dozvoliti krađa struje. 

Čavić, koji je i poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini, kaže da će NDP iznijeti svoj stav u raspravi u parlamentu kada je riječ o predstojećim izmjenama zakona, među kojima je i onaj o javnom redu i miru, koji su u formi nacrta. 

„Dobro je što se usvajaju u redovnoj skupštinskoj proceduri i što je Ministarstvo unutrašnjih poslova najavio da će voditi dijalog o tome sa nevladinim sektorom… Stvari se do konačnog prijedloga mogu urediti kako bi ovo društvo bilo društvo sigurnih i slobodnih ljudi“, rekao je Čavić. 

On je naveo da će tražiti da se tokom pripreme prijedloga zakona provede stručna i javna rasprava o tim aktima, te da mišljenje o svemu da i Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Srpske. 

Srna

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password