BROĆETA: KLUB SRBA POPUNITI AUTENTIČNIM PREDSTAVNICIMA

Delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Goran Broćeta očekuje da će u rukovodstvo ovog doma biti izabran predstavnik srpske stranke čije je sjedište u Banjaluci.
Broćeta, delegat SNSD-a, izjavio je Srni da očekuje da će Centralna izborna komisija /CIK/ uskoro donijeti odluku nakon čega će biti jasnija slika i omogućeno da Klub Srba bude popunjen autentičnim predstavnicima.

„Nadam se da će CIK donijeti odluku kojom će se popuni preostala tri mjesta u Klubu Srba, da bi bila jasnija slika u Klubu Srba i samim tim i borba za bolji položaj Srba povratnika u FBiH“, kaže Broćeta.

On je dodao da unutar Kluba Srba nije bilo jedinstvenog stava o prijedlogu za mjesto u rukovodstvu, odnosno prijedloga za potpredsjedavajućeg iz reda Srba.

„Nismo podržali prijedlog jer na tom mjestu treba da bude predstavnik iz autentičnih srpskih stranaka, Srbin kojeg su birali Srbi, a ne Bošnjaci ili drugi narodi“, kaže Broćeta.

Delegat iz srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Drago Puzigaća ranije je rekao Srni da su jedino u Livanjskom kantonu, delegate izabrali Srbi, a sve ostale su birali neki drugi.

Na konstitutivnoj sjednici nije postignut dogovor o imenovanju predsjednika Kluba Srba jer kandidat SDP-a Žarko Vujović nije dobio potreban broj glasova, tako da je Dom naroda bez Srbina u Kolegijumu ovog doma.

Bez imenovanja predsjednika Kluba Srba nije moguće predložiti ni zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda iz reda srpskog naroda.

Srna

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password