Bevanda: Maksimalan napor za postizanje dogovora o raspodjeli sredstava

Predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Vjekoslav Bevanda izjavio je da će na narednoj sjednici UO UIO uložiti maksimalan napor da konačno bude postignut dogovor u vezi sa raspodjelom sredstava sa Jedinstvenog računa, koja su prikupljena po osnovu akciza za naftu i naftne derivate, a za šta još nema saglasnosti entiteta.

Bevanda, koji je ministar finansija u Savjetu ministara, podsjetio je da prema privremenoj odluci o raspodjeli sredstava 59 odsto pripada Federaciji BiH, 39 Republici Srpskoj i dva odsto Distriktu Brčko, dok deset odsto prikupljenih sredstava ide u rezervu radi eventualnih poravnanja.

„Nadam se da ćemo na narednoj sjednici postići ma kakav dogovor, tim prije jer nikakav drugi prijedlog na adresu UO UIO nije stigao“, istakao je on.

Bevanda je dodao da će na pomenutoj sjednici biti razmatrana i Odluka Suda BiH po tužbi Republike Srpske, a tiče se blokade računa institucija BiH zbog naplate duga.

On smatra da je ta blokada pogubna za rad institucija na nivou BiH i poručio da će se potruditi da i ta situacija bude razriješena na najbolji način.

Srna

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password