Asfaltom spojena naselja Gorica i Police

Najveće mjesne zajednice u Trebinju, naselja Gorica i Police od danas su, nakon 40 godina, spojene asfaltnim putem preko starog željezničkog mosta.

Rekonstrukciju ove dionice, dužine oko 470 metara, finansirale su “Hidroelektrane na Trebišnjici” /HET/ sa oko 80.000 KM, a urađen je prilaz okolnim njivama, rasvjeta i ofarbana ograda.

Izvršni direktor HET-a Ilija Tamindžija rekao je da je ovo važna investicija za grad, čime je HET pokazao da, osim ulaganja u svoj sistem, ulaže i u značajne infrastrukturne projekte.On je najavio da će u narednom periodu HET urediti i pristupni put koji vodi od starog željezničkog mosta do naselja iznad izvorišta “Studenac”.
Načelnik gradskog Odjeljenja za opštu upravu Nenad Milićević naveo je da ovu saobraćajnicu, koja je do danas bila veoma neuslovna, svakodnevno koristi veliki broj Trebinjaca, posebno onih koji žive u naseljima Gorica i Police ili rade u “Industriji alata” i pogonima prehrambene industrije “Svislajon”.

Mještanin naselja Gorice Milorad Kašiković rekao je da su do Polica morali ići okolnim putem oko tri kilometra, dok im sada treba manje od kilometra.

Srna

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password