ALARM – Koronavirus među uposlenicima obje Hitne pomoći u Mostaru

Nakon što su posljednjih dana zabilježeni pozitivni slučajevi među osobljem Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Mostar i to kod dva ljekara i jedne medicinske sestre, koronavirus je ušao i u Hitnu službu Doma zdravlja „Stari Grad“ Mostar na Carini. 

Potvrdio je to dr. Edin Kapetanović, direktor Doma zdravlja „Stari Grad“, kazavši da je tokom jučerašnjeg dana koronavirus potvrđen kod jednog medicinskog tehničara, koji je testiran dan ranije.

Kako je rekao dr. Kapetanović, odmah nakon dobijanja pozitivnog nalaza poduzete su sve neophodne higijensko-epidemiološke mjere te se pristupilo testiranju osoblja.

Tehničar je bio na godišnjem odmoru i, na sreću, po povratku, odnosno, do potvrđivanja nalaza je radio samo jednu smjenu. S obzirom na to da je radio sa zaštitnom opremom, mala je vjerovatnoća, kako je pojasnio dr.Kapetanović, za povratni transfer infekcije prema pacijentima.

No, dok su u Hitnoj pomoći na Bulevaru uspjeli angažirati zamjensko osoblje, na Carini je rad otežan te osoblje radi i po dvije smjene.

Dr. Kapetanović je pozvao građane na odgovornije ponašanje i, praktično, apelirao da se trenutna situacija ozbiljno shvati.

– Jako je važno da svako od nas doprinese pomalo, jer, ako generalno ne budemo imali ispravno ponašanje i razumijevanje problema, onda ćemo svi imati loše posljedice od koronavirusa-poručio je dr. Kapetanović.Avaz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password