“NE PRIČAJ PREVIŠE, BUDI SEKSI, SMRŠAJ” Ove stvari cijeli život SLUŠA SVAKA ŽENA (VIDEO)

Glumica Sintija Nikson angažovana je kao naraktorka kampanje “Girls Girls Girls”, a cilj je skrenuti pažnju na poruke koje se ženama usađuju od malih nogu.

“Be a lady they said”, odnosno “Budi dama”, niz je poruka koje je svaka žena čula i sluša oduvijek. Tekst koji Sintija izgovara napisala je blogerka Kamil Reinvil.

– Ne budi debela. Ne budi premršava. Ugoji se. Smršaj. Prestani da toliko jedeš. Ne jedi prebrzo. Naruči salatu. Izbegavaj ugljene hidrate. Moraš da smršaš. Izgledaš kao kostur. Zašto ne jedeš? Izgledaš bolesno. Pojedi burger, muškarci vole meso na kostima. Ne pričaj preglasno. Ne pričaj previše. Nemoj da budeš stidljiva. Zašto si nesrećna? Ne budi arogantna. Ne budi emotivna. Nemoj da plačeš, psuješ – to je samo dio poruka.

– Suknja ti je prekratka. Dekolte je preveliki. Ne pokazuj toliko kože. Pokrij se. Ostavi nešto mašti. Ne izazivaj. Muškarci ne mogu da se kontrolišu. Imaju potrebe. Budi seksi. Ne budi toliko provokativna. Sama si tražila to. Nosi crno. Nosi štikle. Previše si sređena. Premalo si sređena. Izgledaš zapušteno,

Među brojnim porukama koje su “usađuju” djevojkama i ženama su i ove.

Ne spavaj naokolo. Muškarci ne vole dr**e. Ne budi oprezna. Ne budi tako uskogruda. Smij se više. Ugodi ljudima. Budi iskusna. Budi se**epilna. Budi nevina. Budi prljava. Budi kul devojka. Ne budi poput ostalih devojaka. Budi dama, rekli su. Ne pričaj preglasno. Ne pričaj previše. Ne plaši se. Zašto si tako jadna? Ne budi ku*ka. Ne moj toliko da naređuješ. Ne budi tako emotivna. Ne plači. Ne viči. Ne psuj. Izdrži bol. Ne žali se. Složi mu odjeću. Skuvaj mu večeru. Učini ga srećnim. To je ženski posao. Bićeš dobra žena jednog dana.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password