KO JE BIO KOBI Psovao na srpskom, volio Srbe (VIDEO)

Svijet je u suzama. Košarka je ostala bez jednog od najvećih svih vremena, Kobija Brajanta. Pamte se njegove psovke na srpskom jeziku, prilikom promašaja sa linije slobodnih bacanja, ali i pregršt lijepih riječi na adresu naših bivših i sadašnjih asova.

Za vrijeme posljednjeg Svjetskog prvenstva u Kini, Kobi Brajant hvalio je srpsku reprezentaciju.

– Stvarno volim da gledam Nikolu Jokića. Zbog njegovih vještina, zbog njegovih odluka… Ali, on nije jedini – rekao Kobi. 

– Volim i Bogdana Bogdanovića. Njegov šut, karakterističan napad. Dobar je Srbin – govorio je Brajant.

Posljednji put u karijeri gostovao je kao igrač u Sakramentu 8. januara 2016. sa Lejkersima, što je bila prilika za susret sa bivšim rivalima i velikim prijateljima Vladom Divcem i Predragom Stojakovićem.

– Divac mi je dao dres Šarlota sa brojem 8, to bi je bilo fenomenalno. On ima sjajan smisao za humor, koji se odlično uklapa sa mojim sarkazmom – rekao je američkim medijima Brajant, podsjetivši na to da je trebalo da završi u Šarlotu, da ga oni nisu mijenjali za Divca.

Pogledaj sliku na Tviteru

To je bio dio trenda 1996. godine, kada su Los Anđelesu data prava da draftuje tada 17-godišnjeg momka pred kojim je bila nevjerovatna budućnost.

Odavno je poznato da su Divac, Vladimir Radmanović i ostali naučili „Crnu mambu“ srpskim psovkama. Tako je je opsovao Jusufa Nurkića, na srpskom jeziku, odnosno na jeziku kojim se priča na ovim našim prostorima.

To je bosansko-hercegovački košarkaš otkrio u emisiji na „ESPN“ koja je između ostalog bila posvećena legendarnom bivšem košarkašu Lejkersa, a u kojoj se pričalo o igračima koji su igrali protiv njega. 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password